2009-02-15 18:43:04• hírek • Szatmár.ro

Rockkal ünnepelték a Valentin napot

Több mint 150 fiatal ünnepelte az Anti Valentin napot, a G.M. Zamfirescu Művelődési Házban a szerelmesek estéjén.

Míg mások egy romantikus környezetben kedvesükkel töltötték a szerelmesek napját, vagy barátaikkal buliztak különböző szórakozóhelyeken, addig mások szombat este a G. M. Zamfirescu Kultúrház által szervezett Anti Valentin napi rock koncertet választották.

Az est folyamán négy rockegyüttes lépett fel: az újonnan alakult szatmárnémeti Expirit, ezt követően a nagykárolyi Noir, valamint a Deity, s végül a black metal stílusú helyi Iklogon együttes zárt.

A szervezők sikeresnek vélik az eseményt, annak ellenére, hogy Valentin napkor más az ünneplési hagyomány. „Ahhoz képest, hogy sokan ünnepnek tekintik ezt az Amerikai szokást, elég szép számban össze gyűltek a szórakozni vágyó rockkedvelő fiatalok. Azért is gondoltuk, hogy rendezünk egy különleges Anti Valentin estet, mivel szerintünk van Romániában is elég szép ünnep, tehát nem lenne szükséges azokat más kultúrákból is tucatjával bevezetni", nyilatkozta Maria Magdalena Matei, a Zamfirescu kultúrház referense, az est egyik szervezője.

A kultúrházt eddig megszokott sikeres rock estjeihez hasonlóan, ez az esemény is sok stílusrajongót megmozgatott. Ennek okán a szervezők már elkezdték a következő rock koncert megrendezését, amelyet március 14-re terveznek. Akkor két magyarországi, és két romániai együttes fog fellépni.

Négy zenekar lépett színpadra szombat este a Zamfirescu Kultúrházban.

Több mint 150 fiatal ünnepelte az Anti Valentin napot.

Nagy érdelődés kísérte a koncertet annak ellenére, hogy Valentin napkor más az ünneplési hagyomány.

a szervezők már elkezdték a következő rock koncert megrendezését.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: