2015-04-24 16:33:43• hírek • Kocsis Zoltán

Roca: az RMDSZ miatt nem utazhatnak ingyen a nyugdíjasok

Érdekes kijelentéssel rukkolt elő pénteken a prefektúrán megtartott gyűlésen Radu Roca szatmárnémeti alpolgármester: a városvezető azt találta mondani a nyugdíjasok problémáival foglalkozó tanácskozáson, hogy az RMDSZ miatt nem buszozhat ingyen minden szatmárnémeti nyugdíjas.

Jelenleg ugyanis kizárólag a 70 évnél idősebb vagy az 500 lejnél kevesebb jövedelemmel rendelkező nyugdíjasok buszozhatnak ingyen a szatmári megyeközpontban. A nyugdíjasok egyesületei pedig ezt szeretnék kiterjeszteni valamennyi nyugdíjasra. „A polgármester úr megtette a szükséges lépéseket, ám sajnos a városi tanács RMDSZ-es tanácsosai ezt nem szavazták meg, ezért a tervezetből nem lett határozat", jelentette ki Roca.

Az alpolgármester ezt követően ugyanúgy nem reagált a kérdésre, mely emlékeztette, hogy az RMDSZ nincs többségben a tanácsban, mint ahogy Altfatter Tamás alprefektus állásfoglalására sem, melyben tájékozatlansággal vádolta meg Rocát, mondván: a kedvezményt az egész tanács elfogadta, de a Transurban nem képes bemutatni egy hiteles mérleget.

„Már nagyon unom, hogy mindenért mi vagyunk a felelősök! Ez nem más, mint az adminisztratív inkompetenciájuk elkendőzése!", fakadt ki megkeresésünkre Maskulik Csaba RMDSZ-es városi tanácsos. „Egyrészt a városvezetés soha nem tett elénk egyetlen olyan határozatot sem, amely bővíteni kívánta a kedvezményezettek körét. Másrészt pedig két éve várjuk, hogy a Transurban bemutassa a kedvezmények bevezetésének hatástanulmányát", tette hozzá a tanácsos.

Maskulik szerint az egész kedvezményezési rendszert át kellene gondolni, „meggyőződésem ugyanis, hogy létezik olyan rendszer, amellyel ugyanennyi pénzből háromszor ennyi embernek tudnánk segíteni", mondta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: