2018-02-16 09:35:48• hírek • Bede Emőke

Robotika laboratóriumot adtak át Nagykárolyban

Az idei tanévben indította el a nagykárolyi 1. számú Általános Iskola azt a projektet, melynek célja nem volt más, minthogy a modern idők kihívásainak megfelelő robotika laboratóriummal gazdagodjon az iskola.

A labort végül február 15-én adták át, felszerelése minden olyan eszközt tartalmaz, melyet a robotika tudománya igényel: laptopok, vetítők, különféle készletek. Amire azonban mindenki a legkíváncsibb volt, a 3D-s nyomtató, mely segítségével a robotok megépítéséhez szükséges alkatrészeket fogják előállítani. A projektben 12 diák vesz részt, melyek nem programozható és programozható robotokat fognak készíteni.
 

Ugyanennek a projektnek a keretében a hátrányos családi helyzetből származó gyerekeknek olyan programokat szerveznek, melyek során szakmai tapasztalatra tehetnek szert, így könnyebben dönthetik majd el, mely foglalkozás felé induljanak el az iskola befejezése után. Számukra az iskolában egy ebédlőt is kialakítottak,  ahol meleg ebédet kapnak, de aki szeretné akár a tusolót, vagy a pihenőszobát is igénybe veheti.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: