2010-10-18 15:36:05• hírek • Szatmar.ro

Robogóst ütöttek el

Durvábban is elsülhetett volna, de szerencsére kisebb testi sérüléssel és anyagi károkkal megúszták az érintettek a ma délelőtti közúti balesetet.

Egy másodpercnyi figyelmetlenség akár katasztrófát is okozhat, ez főleg a közlekedésre jellemző. A közúton történik a legtöbb baleset, sajnos megyénkben is jut minden napra legalább egy. A gépkocsivezetőknek, bicikliseknek és gyalogosoknak minden pillanatban nagyon figyelmesnek kell lennie ahhoz, hogy elkerülje a szerencsétlenségeket. Még a legelővigyázatosabb sofőrök is könnyen bajba keverednek a felelőtlenül vezetők miatt.

Hétfő délelőtt a 14-es lakónegyedben, a Muresului és az Aurel Pop utcák kereszteződése volt az egyik baleset helyszíne. A robogóján szabályosan közlekedő huszonhat éves F. Ilie szatmárnémeti lakos, jobb oldalról előzte meg az előtte közlekedő, balra térő járművet. A fiatalember azonban nem számíthatott arra, hogy rögtön ezután bekövetkezik a szerencsétlenség. Az útkereszteződésben ugyanis, a jobb oldali, Muresului utcából kitérni készülő 41 éves L. Elvira nem adott elsőbbséget a főúton közlekedő robogósnak így Audi gépjárművével elütötte azt.

Szerencsére az ütközés során nem történt komolyabb testi sérülés, a motoros saját lábán ment el a járdáig. Nemsokára megérkezett a mentő és a rendőrség is, a fiatalt elszállították kivizsgálásra.


Kórházba szállították a sérültet
Kórházba szállították a sérültet


A baleset miatt a környék lakói is kimentek az utcára, és ők is hangsúlyozták az útkereszteződés veszélyességét. Szerintük fekvőrendőr, vagy jelzőlámpa elhelyezése lenne a megoldás a balesetek megelőzésére.

A rendfenntartók bírságot róttak ki a gépjárművezetőre, ugyanakkor hajtási igazolványát is elvették a későbbi felfüggesztés céljából. A hibás megkapja büntetését, azonban a figyelmetlenség és a szabályok be nem tartása miatt rosszabbul is elsülhetett volna a robogós és az autós találkozása.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: