2008-02-25 10:14:12• hírek • Szatmár.ro

A vének kapták az Oscart

nvenjavierb1A Nem vénnek való vidék lett a legjobb film a 80. Oscar-díjátadón.
The Show Must Go On..

Ha egy hónappal ezelőtt fogadásokat lehetett volna kötni, hogy idén megtartják-e a filmes díjátadók legfényesebbikét, azaz az Oscar-gálát, sokan egy fabatkát sem tettek volna fel rá, tekintve, hogy többek között még a Golden Globe is meghiúsult a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja miatt. Az írók viszont száz nap munkabeszüntetés után végül megállapodtak a filmstúdiókkal, így a jubileumi, 80. Oscar gála nem hiúsult meg.

Február 24-én, vasárnap éjszaka a Los Angeles-i Kodak Theatre-ben átadták az arany szobrokat.

Győztes vének és a vesztes királynő

{youtube}YBqmKSAHc6w{/youtube}

A Coen-fivérek, Nem vénnek való vidék című filmje nyolc jelölésből négyet váltott Oscarra. A film nyerte a legjobb rendezés és a legjobb film díját is. A rendezésért a lelkes Martin Scorsese-től kapták meg az arany szobrot, majd már le sem engedték őket a színpadról, hogy a fődíjat is a testvérpár vehesse át a nagyon szigorú és láthatóan ideges Denzel Washingtontól.

A fent említett két díjon kívül a legjobb adaptált forgatókönyv és a legjobb férfi mellékszereplő Oscarját is megkapták, utóbbit a nagyszerű Javier Bardem, aki angolul és spanyolul beszélt köszönőbeszédében, a díjat pedig édesanyjának ajánlotta.

A legjobb férfi főszereplő a nagy esélyesként kikiáltott Daniel Day-Lewis lett a Vérző olaj című filmben nyújtott alakításáért. A színész a papírforma eredmény ellenére rendkívül meghatottan mondta el a köszönőbeszédét és vette át második Oscarját (az elsőt A bal lábam című film főszerepéért kapta 1990-ben) Helen Mirren színésznőtől, akit tavaly A királynőért jutalmaztak, s aki királynői öltözékében az est egyik legelőkelőbb figurája volt. Day-Lewis viccesen meg is jegyezte, hogy ennél közelebb sosem áll ahhoz, hogy a királynő lovaggá üsse.

Az este legnagyobb meglepetés nyertese a legjobb női főszereplő díjának boldog tulajdonosa, Marion Cotillard lett, a Piaf címszereplője, aki ez esetben Cate Blanchett elől orrolta el a díjat.

A legjobb női mellékszereplő Tilda Swindon lett, aki George Clooney partnere a Michael Clayton című filmben.

Az elsőtől a sztriptíztáncosnőig

Az este első díját az Elizabeth: Az aranykor című film jelmeztervezője, Alexandra Byrne vette át.

danubius.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: