2015-07-13 15:08:37• hírek • Kocsis Zoltán

Robbantások várhatóak szerdán Majtényban

Majtényban semmisíti meg szerdán a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége azokat a robbanószereket, amelyeket az első fél évben Szatmár megyében találtak.

Az intézmény tájékoztatása szerint az idei esztendő első felében megyeszerte összesen harminc, fel nem robbant robbanószert találtak: tüzérségi lövedékeket, rakétavető rakétáit, kézigránátokat. Ezek kivétel nélkül mind a második világháborúból származnak. Legtöbbször mezőgazdasági munkálatok során bukkannak rájuk, illetve olyan munkálatok során, amelyek során jelentősebb föld megmozgatása szükséges.

Ezeket a robbanószereket július 15-én biztonságos körülmények közepette, a majtényi lőtéren semmisítik majd meg a sürgősségi helyzetek felügyelőségének szakértői.

Közleményükben a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége figyelmeztet mindenkit, aki esetleg hasonló robbanószereket találna, hogy nem nyúljanak hozzá, ne emeljék meg és ne vigyék más helyre. Semmiképpen nem dobják tűzbe, a fém elemeit ne próbálják megolvasztani, abból ne próbáljanak semmiféle eszközt improvizálni.

Aki bármilyen robbanószert talált, az a 112-es egységes segélyhívó telefonszám hívásával azonnal értesítse a hatóságokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: