2009-08-26 14:43:13• hírek • Gozner Gertrud

Robbanásveszély az állomáson

A Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyeletének Szamos nevű alakulata nagyszabású katasztrófa-megelőző gyakorlatot tartott a halmi állomáson, augusztus 26-án, szerdán 11 órától. A gyakorlat célja a mentésben résztvevő csapatok összehangolása és a hatékony beavatkozás biztosítása volt.

Ugyanakkor a szakemberek azt is szerették volna megfigyelni, hogy a civil lakosság hogyan viselkedik az életet veszélyeztető sürgősségi helyzetekben. Ilyen helyzet alakulhat ki többek közt ha veszélyes folyadékok szivárognak a vagonokból, mérges gázok vagy csapadék keletkezik, illetve tűz és robbanás esetén.

A halmi vasútállomást megyei és országos szinten is különösen robbanásveszélyes egységként tartják számon, ugyanis a vám vasúti átkelőjéhez folyamatosan érkeznek szerelvények kőolajszármazékokkal megpakolva Ukrajna és Oroszország felől, ugyanott hatalmas tartályokban tárolják a gyúlékony anyagokat.

Az előzetes forgatókönyv szerint a Halmi vasútállomás területén az egyik vonatszerelvényből robbanásveszélyes anyag folyt ki, majd az egész tartály lángba borul. A tűzoltóság munkatársainak legfőbb feladatai a környék biztosítása, a tűz eloltása és a lakosság kimenekítése voltak. A mentési akcióban a szatmáriak mellett az avasfelsőfalui és a turci tűzoltóság tagjai vettek részt.



A halmi állomáson gyakorlatoztak a tűzoltók


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: