2011-12-07 15:51:53• hírek • Kocsis Zoltán

Bukarestbe szállították a keddi robbanás áldozatait

Súlyos, életveszélyes állapotban szállították Bukarestbe azt a házaspárt, akik kedd délután gázrobbanás áldozataivá váltak Szatmárnémetiben. A sors fura fintora, hogy ugyanaznap este egy másik gázrobbanás is volt Szatmár megyében.

December 6-án délután 17.15 órakor Adriana D. értesítette a Szatmár Megyei Rendőrséget és a tűzoltókat, hogy robbanás történt Szatmárnémetiben, a Victor Babes utcában. A detonáció következtében az egyik magánház fele teljesen összedőlt és jelentős kár keletkezett a szomszédos épületben is. A szatmár.ro megkeresésére a tűzoltóság illetékesei elmondták, egy nappal az eset után sem tudják biztosan, hogy mi okozhatta a robbanást. Annyi biztos, hogy a gázhálózat meghibásodása miatt alakult ki a szivárgás, de továbbra sem tudni, mi robbantotta be a felgyülemlett gázt.

A detonáció pillanatában ketten tartózkodtak a házban: az 52 éves H. Elek és neje, a 44 esztendős 44 H. Éva. Őket előbb a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházba, majd a SMURD helikopterével a Bukaresti Égési Sérülések Kórházába szállították. Állapotuk súlyos, életveszélyes: II-es és III-as fokú égési sérüléseket szenvedtek.

Sajnos kedd este nem ez volt az egyedüli gázrobbanás Szatmár megyében. Turvékonya faluban az 59 éves férfi a gázpalackot szerette volna kicserélni, amikor az felrobbant. A férfi I-es és II-es fokú égési sérüléseket szenvedett az arcán és a kezén. Más személy nem sérülést meg a robbanásban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: