2016-03-22 10:23:47• hírek • MTI

Robbanások a brüsszeli repülőtéren - Frissítve

A rendőrség szerint legalább egy, egyes belga lapok értesülései szerint viszont 17 ember meghalt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren kedd reggel történt, egyelőre ismeretlen eredetű kettős robbanásban - jelentette a belga sajtó. A helyszíni beszámolók több tucat sérültről is említést tettek.

A helyi hatóságok bejelentették, hogy kiürítik és lezárják a légikikötő épületét. Az érkező járatokat más repülőterekre terelik át. A környéken a vonatközlekedést is felfüggesztették.

A Le Soir című helyi lap értesülései szerint a robbanások röviddel reggel 8 óra után történtek a repülőtér indulási oldalán, az American Airlines légitársaság irodája közelében.

Szemtanúk szerint az első detonáció után mindenki rohanni kezdett a kijárat felé. A helyszínen mindenhol otthagyott csomagok hevernek.

A televíziós csatornák által sugárzott képek tanúsága szerint számos rendőrt és mentőt vezényeltek a helyszínre. A légikikötő felett fekete füst gomolygott, több helyen betörtek az ablakok és leszakadt a plafon.

Frissítve4: A belga szövetségi ügyészség terrortámadásnak minősítette a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és a városközpontban történt kedd reggeli robbantásokat.

Frissítve3: Legkevesebb huszonegy halálos áldozatuk van Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren és az egyik metróállomáson történt kedd reggeli robbantásoknak - közölte Pierre Meys, a belga főváros tűzoltóságának szóvivője. Tájékoztatása szerint a repülőtéri robbantásban tizenegy, az uniós intézmények közelében lévő Maelbeek metrómegállóban pedig "mintegy tíz" ember vesztette életét. "A sebesültek többségét elszállították, a helyzet elég kaotikus" - mondta a szóvivő.

Frissítve2: A legfrissebb információk szerint tizenhárom halottja és harmincöt súlyos sebesültje van a kedd reggeli brüsszeli robbantásoknak - tájékoztatott a VRT belga közszolgálati televízió.

Frissítve1: Füst száll ki a brüsszeli metró Maalbeek állomásának bejáratából - ott is robbanás történhetett a metró alagútjában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: