2014-07-07 19:30:09• hírek • Szatmar.ro

Robbanások a batizi malomban – 14 sérült

Több robbanás rázta meg hétfő kora délután 13.30 körül a Szatmárnémeti és Batiz között, a vasúti átjáró közvetlen közelében található Sam Mills malmot és területét. A detonációk következtében 14 személy sérült meg.

Szerencsére mindez nem valamiféle apokaliptikus események leírása, hanem a katasztrófavédelmi intézmények közös gyakorlatának forgatókönyve. Ezek szerint kevéssel 13.00 óra után tűz ütött ki a malom egyik óriási hangárjában, ahol lángra kapott a benne lévő gabona és a szállítószalag, a gabonapor és pelyva közvetítésével pedig a vész gyorsan terjedt.

Első lépésben a malom saját tűzoltóegységének tagjai léptek akcióba. Amíg nagy erőkkel meg nem érkeztek az ISU tűzoltói, addig ők próbálták megakadályozni a tűz terjedését.

Igen ám, de a tűz miatt hirtelen robbanás rázza meg az egyik silót, minek következtében 14 ember megsebesül. Azonnal értesítik a mentőszolgálatot és a SMURD-ot, majd megkezdik a sebesültek és a munkások evakuálását. Az egészségügyi szakemberek gyorsan felállítják a sürgősségi ellátást szolgáló sátrat, amelyben kezelésbe vehetik a sérülteket.

A Hitchcock-i elme azonban még tekert egyet a forgatókönyvön! A tűz közelében, ahol épp egy új raktárépület építkezési munkálatai zajlanak, megsérül és felrobban egy, a második világháborúból fennmaradó robbanószer, ami a tűzszerészek beavatkozását is szükségessé teszi.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: