2013-04-29 15:55:55• hírek • MTI

Robbanás rázta meg Prágát - emberek a romok alatt

Leomlott egy házrész, több tucatnyian megsérültek - sokan azt hitték, terrortámadás történt.

Erős robbanás következtében részlegesen beomlott hétfőn egy épület belseje Prága belvárosában, és a törmelékek valószínűleg több embert maguk alá temettek, több tucatnyian megsérültek - közölték a hatóságok.

A rendőrség szóvivője valószínűnek nevezte, hogy gázrobbanás történt, és hogy az épületben feltehetőleg 15 ember tartózkodott a tragédia időpontjában.

Egy tűzoltó szóvivő szerint halálos áldozat nincs. A sérültek száma elérheti az 55 is, 40 sérültet kórházba kellett szállítani, és közülük négynek súlyos az állapota. Sokakat üvegszilánk sebesített meg.

A robbanás pánikot keltett a környéken, sokan azt gondolták először, hogy terrorcselekmény történt. A helyszínen terrorelhárító rendőröket is látni lehetett.

Több ember a helyszín közelében elmondta, hogy gázszagot érez - jelentette a cseh média.

Az épületben van a Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség (IATA) irodája és egy művészeti galéria. A környező épületek ablakai is betörtek. Ezekből az épületekből a bent tartózkodókat - körülbelül 220 embert - evakuáltak. A beomlott épület melletti utcaszakaszokat törmelék borítja. A környéket kordonnal zárták körbe. A helyszín nagyon közel van a Nemzeti Színház épületéhez.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: