2015-11-29 10:27:32• hírek • Szatmár.ro

Ritmusok zaja - biztosított a dobos-utánpótlás!

Hihetetlenül tehetséges, néhány éves dobosok és persze tapasztalt profik is felléptek szombat este az immár sokadszor megtartott Ritmusok zaja dob-ünnepen a G. M. Zamfirescu Művelődési Házban. Cserey Csaba főszervező meghívására az afrikai ütőhangszerek kitűnő ismerői is színpadra léptek és teremtettek fergeteges hangulatot.

Minden évben megvan az alkalom, amikor a szatmári dobosok, ütőhangszeresek - legyenek kezdők vagy már zenekarokban játszó profik - összegyűlnek Szatmárnémeti dob-ünnepén, a Ritmusok zaján. A rendezvény persze főleg a következő generációról, az utánpótlásról, a gyerekekről szól. Elsősorban ők a főszereplői a rendezvénynek, akik közül sokan most először mutatják meg tehetségüket a nagyközönségnek, mások pedig azt, hogy mennyit fejlődtek az elmúlt egy évben.

A szombat este megtartott idei rendezvény is így zajlott, főleg a tanulók kezében volt dobverő, de olyanok is bemutatták tudásukat, akik több éve tanulnak már Cserey Csabánál, vagy már befejezték a dobsulit.

Az idei rendezvényt afrikai ütőhangszerek bemutatója tette még színesebbé: a guineai Cheikhi Ibrahim Fall és magyarországi barátai, Somogyvári Balázs és Fehér Károly tették mindenki számára felejthetetlenné az estét. Megénekeltették a közönséget és Csabcsit is bevették a zenekarba - az esemény pedig egy nagy közös zenéléssel ért véget.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: