2017-09-22 16:57:43• hírek • Kocsis Zoltán

Ritli rossz hangulatot, lógó orrú játékosokat talált

A szatmári labdarúgás egyik legendája, Ritli Zoltán ül majd az Olimpia kispadján szombat délben, tehát 12.00 órakor az UTA elleni bajnokin. Az egykori kiváló kapus ezen a találkozón debütál a sárga-kékek kispadján és ezt egy győzelemmel tenné még emlékezetesebbé.

A szatmári foci egyik legendáját, a Steaua korábbi kapusát ugyan már hétfő este kinevezték, hivatalosan a pénteki sajtótájékoztatón mutatta be Karda Attila klubelnök. Aki emlékeztetett arra, hogy Ritli dolgát segítőként Mircea Bolba, kapusedzőként Mihai Stetca, erőnléti edzőként pedig Radu Achim segíti majd.

„Rossz hangulatú, csüggedt, lógó orrú játékosokat találtam az öltözőben, akiknek szemernyi önbizalmuk nem volt”- árulta el Ritli az Olimpia öltözőjében tapasztalt hangulatról. „Néhány nap alatt elértük, hogy a játékosok jó kedvvel jöjjenek edzésre. Az a cél, hogy egy összetartó csoportot, egy igazi csapatot építsünk fel”, folytatta Ritli. A korábbi hálóőr azt is elárulta, hogy jövő héttől külön foglalkozik majd a keret fiataljaival, hogy azok minél gyorsabban le tudják dolgozni a felnőttekkel szembeni hátrányukat.

A sajtótájékoztatón jelen volt Ciprian Brata, Florin Muresan és Dumitru Muntean is. Utóbbi kiemelte, hogy Karda győzte meg arról, hogy fél év után térjen haza. Az aradi és marosvásárhelyi kitérő után tapasztaltabban tud majd a csapat segítségére lenni, tette hozzá.

Az aradiak elleni meccs kapcsán Ritli bizakodóan elmondta: noha a szombati ellenfél keretében féltucatnyi élvonalbeli rutinnal rendelkező játékos van, ők ezzel nem foglalkoznak, mindenképpen nyerni akarnak. Ami rá is férne a gárdára, amely négy vereség után a kiesést jelentő 16. helyen áll a bajnoki tabellán. „Azok alapján, amilyen munkát végeztünk és amit az edzéseken láttam, azt kell mondanom: legyőzhetjük az UTA-t”- fogalmazott Ritli.

A szezonnak nagy reményekkel nekivágó UTA egyelőre két ponttal és három hellyel áll az Olimpia előtt a tabellán. A héten az aradiak is edzőváltáson estek át: távozott – a Kolozsvári Universitateához – Adrian Falub vezetőedző, a helyét Cristian Todea vette át.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: