2014-07-30 20:22:36• hírek • Szatmár.ro

Ritli Zoltán edzi a kökényesdi focicsapatot

Simon Levente polgármester
Simon Levente polgármester
Ritli, az egykori remek kapus karrierje a Szatmárnémeti Olimpiában indult, majd többek között négy évet védett a Steauában, ahol kétszer volt a bajnokcsapat tagja (1997, 1998), és kétszer nyert Román Kupát (1997, 1999), valamint játszott a Bajnokok Ligájában és az UEFA-kupában is.

A héten kezdte meg a felkészülést az új idényre a Kökényesdi Ugocsa együttese. A csapat az elmúlt szezonban az ötödik ligában a második helyen végzett, de a bajnoki rendszer átszervezése következtében az új pontvadászatban már a negyedik ligában fog szerepelni.

„Ez már egy más szint lesz, ezért egyértelműen erősítenünk kellett, hogy helyt tudjunk állni" - jegyezte meg a csapatot az elmúlt szezonban edző Simon Levente polgármester, aki most Ritli Zoltánt bízta meg a vezetőedzői feladatok ellátásával.

Ritli ismeri a megyei labdarúgást, ugyanis az előző két szezonban itt tevékenykedett, a Szamoskrassóval megnyerte a bajnokságot, legutóbb pedig az apai csapattal a bajnoki döntőben szerepelt, ahol az óváriakkal szemben maradtak alul.

„Zolival leültünk megbeszélni a dolgokat, hogy mit is akarnánk hosszabb távon is. Szeretnénk a csoport meghatározó csapata lenni, ugyanakkor az utánpótlás nevelés is a fő célunk. Három-négy éven belül azt szeretnénk, hogy a felnőtt együttesben is csak helyi futballisták lépjenek pályára, mert az ifiknél csak kökényesdiek és csedregiek játszanak majd." - nyilatkozta Simon Levente. Ritli hetente két edzést tart az ifiknek és a felnőtteknek is.

Az Ugocsa már játszott is egy felkészülési meccset, hazai pályán 6-0-ra nyert a sárközújlakiak ellen, akikkel vasárnap lesz a visszavágó az ellenfél otthonában.

Ami az infrastruktúrát illeti, itt is fejlesztések várhatók, elsősorban az öltöző hiányát kell megoldani a pályánál. „Magyarországon láttam öltözőnek felszerelt konténereket, ami szét is bontható, szállítható, esetünkben ez egy jó megoldás lenne, és azon is vagyunk, hogy vásároljunk egy ilyet" - jegyezte meg ezzel kapcsolatban Simon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: