2017. június. 22., csütörtök
Névnap:
2006-09-07 00:10:08• hírek • Szatmar.ro

Tervek kellenek

 Infrastrukturális beruházásokra két év alatt több pénzt utaltak ki, mint 2000-2004 között

„Annak érdekében, hogy Erdélyt megfelelően tudjuk segíteni, tervek kellenek.” – hangsúlyozta Borbély László területrendezési és középítkezési miniszter hétfői, Kovászna-, valamint Hargita megyei látogatása alkalmával.

"Befektetések szempontjából az ország többi részéhez viszonyítva Erdély, Székelyföld még mindig hátrányban van, bár az utóbbi két évben a Középítkezési és Területfejlesztési Minisztérium a régiónak annyi pénzt utalt ki infrastrukturális beruházásokra, mint amennyit az elmúlt kormány 4 év alatt. Az idén háromszor volt pozitív költségvetés-kiegészítés, amelynek 80 százalékát infrastrukturális beruházásokra irányoztuk elő.” – emelte ki Borbély László a polgármesterekkel való találkozása során.

A miniszter arra bíztatta a felsőháromszéki, illetve a Hargita megyei polgármestereket, hogy, az Európai Unió gyakorlatához igazodva, több évre előre tervezzenek, készítsenek településfejlesztési stratégiát, ugyanis csak így hívhatók le a strukturális alapok.

„A Területrendezési és Középítkezési Minisztérium odafigyel Erdélyre: a 2007 tavaszán induló, 350 millió eurós beruházási kormányprogram az 50 ezer lakosnál kevesebb lélekszámmal rendelkező települések vízellátását oldja majd meg. Az induló tíz megyéből öt erdélyi” - mondta Borbély László.
Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: