2010-03-11 17:00:25• hírek • Szatmár.ro

Gazdálkodók gyűlése

Megtartotta év eleji közgyűlését a Szatmár Megyei Mezőgazdasági Termelők Szövetsége.

A tavalyi évre vonatkozó beszámolóból kiderült: megkétszereződött a tagok száma az utóbbi időszakban, ami annak tulajdonítható, hogy sokan érdekből, az EU-s pályázatok elnyerése érdekében iratkoznak be a szervezetbe. A jövőben várhatóan tovább nő a taglétszám, hiszen a mezőgazdasági támogatásokat a kormány az egyesületi tagsághoz köti.
A csütörtöki ülésen természetesen szóba kerültek a jövendőbeli mezőgazdasági állami támogatások is.

A gázolaj-szubvencióra vonatkozó kormányhatározatot a miniszterelnök aláírta: ennek értelmében 1,16 lejjel kevesebbért vásárolhatnak majd egy liter üzemanyagot a gazdák, hektáronkénti 39 literes mennyiségig. Török Ferenc vezetőtanácsi tag elsorolta azokat a javaslatokat, amelyeket a szövetség továbbított az elmúlt egy évben a minisztériumhoz. Többek között indítványozták, hogy a területadót ne a település rangja alapján, hanem a föld minősége szerint fizessék a termelők, és több, vidékfejlesztési pályázattal kapcsolatos javaslattal is éltek.

Pintea Viorel, az APIA megyei igazgatója rámutatott: az idén kizárólag a megdolgozott mezőgazdasági területek után jár majd szubvenció. Az intézményvezető tolmácsolta a minisztérium álláspontját: a támogatások folyósításakor előnyt fognak élvezni a nagy mezőgazdasági egységek.


Megtartották a mezőgazdászok közgyűlését
Megtartották a mezőgazdászok közgyűlését


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: