2014-06-06 15:35:55• hírek • Szatmár.ro

Rippl-Rónai vetélkedőt tartottak a Refiben

Az RMDSZ, a Communitas Alapítvány és a csíkszeredai Csíki Székely Múzeum vetélkedőt hirdetett romániai magyar középiskolák számára "Rippl-Rónai József (1861-1927) élete és művészete" címmel. A vetélkedő célja, minél szélesebb körben ismertetni és népszerűsíteni a magyar festészet első modern mesterének életművét. Országszerte 23 iskola jelentkezett a vetélkedőre.

A Szatmárnémeti Református Gimnázium 29 diákja (hat csapat) is benevezett a megmérettetésre. A megadott könyvészet tanulmányozására két hét állt rendelkezésükre, hogy felkészüljenek a festő életéből és munkásságából.

A csütörtökön megtartott vetélkedőn a feladatlap két részből állt: az első részben Rippl-Rónai József életéről és életművéről szerzett ismereteikről adtak számot a diákok, a második rész már próbára tette megfigyelőkészségüket és csapatmunkára való készségüket is. A vetélkedő zsűrijében résztvevő tanároknak - Kovács Gabriellának, Higyed Gyöngyinek, Dorner Andreának és Czibere Zoltánnak - nem volt könnyű dolga, hiszen az eredmény igencsak szoros volt.

Az első helyen a XI. B osztály csapata végzett, melynek tagjai Varga Orsolya, Székely Bernadett, Nagy Bettina-Henrietta, Moldován Krisztina és Bota Krisztina-Kinga voltak. A győztes csapatot Jékel Zsuzsanna készítette fel a vetélkedőre.

A IX. C csapata lett a második, ennek tagjai: Ary Dalma, Csata Péter, Csatári Leila és Kovács Adél, felkészítő tanáruk pedig Loncsák Julianna volt. A harmadik helyezett csapat tagjai szntén XI. C-sek voltak: Erdei Réka, Gál Diána, Krakó Attila, Paku Adrienn és Resz Kinga, felkészítő tanáruk pedig Papp Piroska.

A negyedik helyen holtverseny alakult ki a X. A és X. B osztályok csapatai között. Az ötödik helyen a XI. B osztály második csapata végzett.

A vetélkedő díjait az RMDSZ és a Communitas Alapítvány biztosította: a dobogós helyezést elért csapatoknak ajándékcsomagok, ingyenes utazás és ingyenes belépő a Rippl-Rónai József kiállításra a Csíki Székely Múzeumba volt a jutalma. A résztvevő csapatok mindenike ingyenes utazást kapott jutalmul a kiállítás helyszínére. A kirándulásra szeptember 5-6-án kerül sor.

Vetélkedő a Református Gimnáziumban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: