2009-12-23 09:26:39• hírek • Szatmár.ro

Ricinust termesztenek

Az 1990 utáni mezőgazdaságban számos újfajta, tájainkon különlegesnek számító ágazattól várták a csodát, úgy az állattenyésztésben, mint a növénytermesztésben.

Említhetnénk akár a strucc-, a fürj-, a csiga-, vagy a selyemhernyó-tenyésztést, valamint a ribizli, vagy az újabban feltörekvőben lévő homoktövis-, és energiafűz-termesztést. A különleges megyebeli növények közé tartozik a ricinus is, amellyel elsőként egy szamosborhídi (Valea Vinului) gazdálkodó kezdett el foglalkozni Cioltean Ioan, a Szatmár Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési igazgatóság vezetője elmondása szerint.

- Az emberek próbálkoznak. A hagyományos szántóföldi növények termesztése évek óta a minimális hasznot hozza, így rá vannak utalva arra a termelők, hogy új és újabb kultúrákkal próbálkozzanak. Nem hiszem, hogy a ricinus „fogja megmenteni" a romániai mezőgazdaságot, hiszen ezzel is az a legnagyobb probléma, mint minden mással: az értékesítés. Kizárólag olaj gyártására használják fel a ricinust, és az országban ricinusolaj-gyártással egyelőre kevesen foglalkoznak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: