2013-08-29 21:01:50• hírek • MTI

Ribéry volt a legjobb tavaly

Az FC Bayern Münchennel idén triplázó, azaz bajnok, kupa- és Bajnokok Ligája-győztes francia Franck Ribéry nyerte el az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Év játékosa-díját.

A végeredményt a Bajnokok Ligája csütörtöki, monacói sorsolása után hirdették ki. A villámgyors szélső a legutóbbi négy Aranylabda-szavazáson diadalmaskodó argentin Lionel Messit (FC Barcelona), valamint a Real Madrid portugál légiósát, Cristiano Ronaldót előzte meg. A díjat az UEFA 53 tagországa egy-egy újságírójának a szavazatai alapján osztották ki. Ezek közül Ribéry 36, Messi 13, Ronaldo pedig 2 szavazatot kapott.

A 30 éves klasszis a Boulogne, az Olympique Ales és a Brest csapataiban pallérozódott, majd a Metz színeiben mutatkozott be a francia élvonalban. Innen Gheorghe Hagi a Galatasarayhoz csábította, ám egy szezon után az Olympique Marseille-hez került, majd 2007-ben 25 millió euróért a Bayern Münchenbe.

A tavaly Ribéry elképesztő szezont produkált, hisz a Bayernnel minden nyerhetőt megnyert: a bajnoki címhez 27 meccsen 10 góllal, a BL-serleghez 12 meccsen egy góllal segítette hozzá csapatát, egyedül a Német Kupában nem talált kapuba - ebben a sorozatban három alakalommal lépett pályára. Ehhez még hozzátartozik tíz válogatott meccsen szerzett két - mindkettőt világbajnoki selejtezőn szerezte.

Két éve Messi, tavaly pedig barcelonai klubtársa, Andres Iniesta nyerte a most harmadik alkalommal odaítélt elismerést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: