2011-06-22 16:09:01• hírek • Szatmár.ro

Riasztani lehet, ha baj van

Riasztóberendezéssel látták el a szatmári TBC-kórházat, de az elkövetkezőkben minden megyei intézményt felszerelnek.

Nővérhívó rendszerrel szerelték fel a hónap elején a szatmárnémeti TBC-kórházat: az intézmény mind a száz ágya mellé került egy riasztógomb. A rendszer két legfontosabb alkotó eleme a hívó egység, mely minden beteg ágya mellé felszerelésre kerül, valamint a kijelző állomás, melyből egy a nővérszobába, és egy minden beteg szobába telepítésre kerül. A hívó egységről gombnyomással tud a beteg segítséget kérni a nővértől, ha nem érzi jól magát.

A korszerű és kényelmet biztosító rendszert a Szatmár Megyei Tanács által kiutalt 75 ezer lejből sikerült beszereznie a kórháznak. Ilyen berendezéssel egyébként egyelőre csak a TBC-kórház rendelkezik a megyében, ám a tervek szerint, az elkövetkezőkben minden egészségügyi intézmény ellátnak vele.

A tüdőkórház szakemberei szerint, a berendezés nagy segítségére van úgy a betegeknek, mint a nővéreknek, hiszen ezáltal jóval hamarabb be tudnak avatkozni, ha baj van. Ha a beteg rosszul érzi magát, egy gombnyomásnyira vannak tőle a nővérek és az orvosok, ez pedig a hatékonyság mellett, komfortérzetet is biztosít a pácienseknek.


A Szatmárnémeti TBC kórház
A Szatmárnémeti TBC kórház


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: