2016-07-07 23:51:00• hírek • MTI

Rezgett a székesfehérvári léc Baltiban

A csütörtöki visszavágókat követően mindhárom magyar csapat továbbjutott az Európa Liga második fordulójába, miután a Debrecen hazai pályán is legyőzte a La Fioritát, az MTK idegenbeli döntetlen után hazai pályán megverte az Aktobét. A Videoton ugyan kikapott Baltiban, ám ez is belefért...

Az MTK Budapest 2-0-ra legyőzte csütörtökön a kazah Aktobe csapatát a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójának visszavágóján, így 3-1-es összesítéssel továbbjutott.

A magyar bajnokság negyedik helyezettjének első gólját Darko Nikac szerezte a 7. percben, míg a végeredményt az Európa-bajnokságon is szerepelt Bese Barnabás állította be a 84. percben. A találkozót Gyirmóton rendezték, mivel az MTK új stadionja még nem készült el.

A 2003 nyara, azaz sorozatban hat vesztes európai kupapárharc után továbbjutott kék-fehérek a második körben az azeri Gabala együttesével találkoznak, amely egy-egy győzelemmel és vereséggel, 6-3-as összesítéssel búcsúztatta a grúz Szamtredia gárdáját. Az MTK jövő hét csütörtökön hazai pályán kezd, majd egy héttel később idegenben lesz a visszavágó.
A Debrecen kettős győzelemmel jutott a labdarúgó Európa Liga-selejtezőjének második fordulójába, miután a San Marinó-i La Fiorita elleni csütörtöki hazai visszavágót 2-0-ra nyerte meg.

A nézők számára ingyenes találkozón a hazaiak az első perctől hatalmas fölényben játszottak a szerény képességű vendégek ellen, akiket a múlt héten idegenben 5-0-ra győztek le. Szakályék sorra alakították ki a helyzetek, amelyeket ki is hagytak, a félidő hajrárájában aztán Tisza Tibor a jobb felső sarokba bombázott.

Szünet után tovább rohamoztak a debreceniek, és alig tíz perc elteltével Holman duplázta meg a DVSC előnyét, egyúttal beállította a végeredményt. A következő fordulóban a fehérorosz Torpedo-Belaz Zsodino lesz a Loki ellenfele.

A legnagyobb izgalmakat a Videoton szurkolóinak kellett kiállniuk, a fehérváriak ugyanis 2-0-ra kikaptak a moldovai Zaria Balti vendégeként, ám az első meccsen elért 3-0-s sikernek köszönhetően továbbjutotak.

A találkozó első félidejében alaposan ráijesztett a moldovai csapat a magyar bajnoki ezüstérmesre, ugyanis Maxim Mihaliov már a kilencedik percben gólt szerzett, majd a játékrész közepén Gheorghe Boghiu volt eredményes, egy gólra csökkentve ezzel a Videoton összesített előnyét.

A folytatásban a korábbiakhoz hasonlóan sok hibával játszott a székesfehérvári együttes, amely gólt nem tudott szerezni, ugyanakkor sikerült elkerülnie, hogy újabbat kapjon, így - ha a vártnál sokkal nehezebben, de - továbblépett a második körbe.

A következő fordulóban a Videoton ellenfele a szerb FK Cukaricki lesz. Az első meccset jövő csütörtökön, a visszavágót egy héttel később rendezik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: