2012-01-10 16:10:10• hírek • Szatmár.ro

Banánszüret volt a Sóstó Zoo-ban

Banánban nincs hiány! Paradicsomi hangulat a Nyíregyházi Állatparkban!

Különleges látványban volt része az Állatpark vendégeinek az elmúlt napokban, ugyanis  a park banán erdejének szüretelésének lehettek szemtanúi. A kert Ázsia házában a Zöld Piramisban, a közel 3000 négyzetméteren termesztett banánok a napokban beértek, így a 1.5 méteres mézédes fürtöket az itt lakó vastagbőrűeknek és emberszabásúaknak kínálták a gondozók.

A Dél-Kelet Ázsiából származó banánt nem hiába nevezte el  Linné Musa paradisiaca-nak - azaz paradicsomi növénynek - , hiszen annak minden része hasznosítható; a fogyasztható termése mellett levelét kunyhók fedésére használják, rostjaiból pedig szövet készül.

Világszerte több mint 1600 banánféle ismert, melyek elsősorban szín és cukortartalom alapján különböznek. Nagy részük ún. zöldségbanán, nyersen nem fogyasztják, főzelékeket készítenek belőle. A SóstóZoo-ban is több féle banán növekszik, a legnagyobbak a csendes-óceániak, ezek a világ legnagyobb banánjai, magasságuk a 16 métert is meghaladhatja, de mellette gyümölcsöt termő-, főzelék-, textil-, dísz- és télálló banán is megtalálható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: