2010-03-01 20:38:56• hírek • Póti Orsolya

Révész Csaba kiállítása

Március 1-én, délután 15 órai kezdettel nyitották meg Révész Csaba képzőművész első egyéni kerámia-kiállítását a Szatmárnémeti Művészeti Múzeumban

„Érzelmek labirintusa" címmel nyitották meg az Aurel Pop Művészeti Líceum fiatal tanárának, Révész Csabának kerámia-kiállítását, melynek témája, a nő és a nő érzelmei. A kiállítást Felicia Grigorescu muzeulógus, a múzeum képzőművészeti részlegének vezetője, és Erdősi Judit muzeológus nyitották meg.

A fiatal művész 2003-ban fejezte be tanulmányait Kolozsváron. Ez a kiállítás nagyon fontos alkalom számára, hiszen ez a az első egyéni kiállítása, amelynek fantasztikus és különleges hatása van a látogatókra. Az alkotások a nőt reprezentáják; a nő metamorfózisát sellővé, kobrává és hüllővé, az antik és a modern nő alakját, illetve a nő érzelmeit. Minden egyes alkotás érzelmeket, gondolatokat fejez ki, ezeket pedig a színek használata gazdagítja, melyek különös hangulatot kölcsönöznek a műveknek. A kiállított alkotásokat gömbölyded elemek alkotják, és egyesül bennük tér, forma és tömeg.

Révész a Szatmár.ro-nak elmondta: alkotásai a dekoratív művészet ötvözete a szobrászat elmeivel, és ez a kiállítás két éves munka eredménye.  A tárlat március 18-ig tekinthető meg.


Magnyitották a kiállítást

Megnyitották a kiállítást



A "Gondolkodó" című alkotás


A "Gondolkodó" című alkotás


A "Sellő" című alkotás
A "Sellő" című alkotás


Az "Imádkozó" című alkotás

Az "Imádkozó" című alkotás


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: