2019-05-02 09:44:23• hírek • Bede Emőke

Rettegjetek, szabálytalanul parkolók: május 6-án akcióba lép a lopóautó!

Sok autós, gyalogos és bicajos szatmári életét keserítik meg a tilosban parkoló járgányok. Sokan magasról tesznek a szabályokra, akadályozzák a forgalmat, akár a zöldterületre is felparkolnak, csak amiatt, hogy az úti céljukhoz a lehető legközelebb állhassanak meg. Épp ezért a lakosság nagy része pozitívan fogadta a speciális jármű jöttét, s most már azt is tudni lehet, mikor kezdi meg szolgálatát a lopóautó.

„Május 6-án, hétfőn elkezdi a tilosban parkoló autók elszállítását a Szatmárnémeti Közterület-fenntartó Vállalat erre szakosodott csoportja. A rendszer lakossági bejelentés alapján is működik, és elsősorban a buszparkolókban, az útkereszteződésekben, a gyalogosátkelőkön, valamint a be- és kijáratokban parkolók autói lesznek majd figyelve” - adta hírül csütörtök délelőtt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal sajtóosztálya. Hozzátették: az elszállítás és „raktárazás” minimum 550 lejbe fog kerülni, viszont ha a tényleges transzportra nem is kerül sor (azaz a tulajdonos még időben visszaérkezik a kocsihoz), a kiszállás díját, azaz 300 lejt mindenképp ki kell fizetnie a szabálytalanul parkoló autósoknak.


A szerkesztőségünkbe eljuttatott közlemény szerint azoknak a tulajdonosoknak, akik már nem találják meg ott a járgányt, ahol hagyták, a Gőzfűrész (Gara Ferastrau) utca 9. szám alatt érdemes majd jelentkezniük. Az autó kiváltásához mindenképp be kell mutatni a személyazonossági igazolványt, a vezetői engedélyt és az autó forgalmi engedélyét vagy törzskönyvét. Majd, ha sikerült visszaszerezni a kocsit, a tulajdonosnak a Helyi Rendőrséget is fel kell keresnie, hogy az ügyben készült jegyzőkönyvet pontra tegyék.


A járművek elszállítása közszolgáltatásnak minősül, ami a nap 24 órájában működik majd, tehát éjszaka sem lesz tanácsos másvalaki behajtóját, kapuját elzárni, és a parkolást tiltó táblákra is figyelni kell.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: