2018-06-14 11:22:16• hírek • Bede Emőke

Rettegjetek, gyorshajtók: egyetlen nap alatt 40-nél is többen futottak bele az új radarba

Szatmár megyében a közúti balesetek vezető oka a gyorshajtás: a tavalyi 137 súlyos sérültet és 44 halálos áldozatot követelő 140 incidens java része elkerülhető lett volna, ha a sofőrök lassabban hajtanak.

A számok csökkentése érdekében a szatmári közlekedésiek hat héttel ezelőtt egy igazi nehézfegyverzetre tettek szert, melyet szerdán a nagyközönségnek is bemutattak. Az LTI 20/20 TruCam HD minőségben rögzítő kamerával felszerelt radarpisztoly akár 1200 méterről is be tudja mérni a gyorshajtókat, rögzíti a rendszámot és az autó modelljét, mi több, a sofőr arcvonásait is, de a beépített GPS-nek köszönhetően a drága fénykép elkészültének helyét is azonnal menti.
 

A sebességmérést a készülék lézeresen oldja meg, és mindehhez alig 0,33 másodpercre van szüksége. Azaz sokkal kevesebb idő alatt méri be a gyorshajtókat, minthogy azok reagálhatnának a radarra figyelmeztető detektorok jelzésére. A bemutató napján nem kevesebb mint 41 gyorshajtót kapott lencsevégre a radarpisztoly, közülük hárman a megengedett sebességet 50 km/h-nál is többel haladták meg.
 

Az egyéb szabály- és törvénysértéseket is beleszámítva összesen 145 pénzbírságot róttak ki több mint 50 ezer lej értékben. Kiegészítő intézkedésként pedig 18 jogosítványt és 2 forgalmi engedélyt is felfüggesztettek.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: