2016-04-06 10:31:45• hírek • MTI

A DIICOT is vizsgálódik az offshore-ügyben

A szervezett bűnözés elleni román ügyészség elemzi a panamai offshore-botrány nyomán nyilvánosságra került információkat és adatokat - jelentette ki kedden a vádhatóság főügyésze, Daniel Horodniceanu.

Közölte: megvizsgálják, hogy a korábban lezárt vagy a még folyamatban levő ügyek esetében milyen új információkat hozhatnak a Mossack Fonseca panamai ügyvédi irodából kiszivárgott információk.

Horodniceanu szerint mindazonáltal a pénzmosás elleni hivatalnak lenne több eszköze arra, hogy behatóbban vizsgálódjon a nyilvánosságra került adatok között.

Dacian Ciolos román miniszterelnök kedden újságírói kérdésre válaszolva elmondta: nem beszélt az adóhivatal vezetőjével a panamai offshore-botrány ügyében, ugyanis az adóellenőröknek nem kell miniszterelnöki utasítás ahhoz, hogy eljárjanak, amennyiben adócsalásra derítenek fényt.

Romániában a Rise Project oknyomozó újságírócsoport vett részt a panamai ügyvédi irodától kiszivárgott - offshore vállalatok adatait tartalmazó - iratok feldolgozásában. Közülük Paul Radu újságíró a Digi 24 hírtelevíziónak kedden elmondta: eddig 100 romániai személy neve bukkant fel az iratok között, többnyire befolyásos üzletembereké. A neveket azonban csak fokozatosan hozzák nyilvánosságra, miután feldolgozzák a rendelkezésükre álló adatokat.

A román média eddig Vasile Frank Timis üzletembert, a verespataki bányaprojekt kezdeményezőjét, valamint korábban a román futballba befektető Cristian Borcea és Constantin Iacov üzletembereket nevesítette.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: