2013-08-06 11:35:47• hírek • Prohardver.hu

Gyorsul az Xbox One grafikus processzora

A Microsoft az utolsó utáni pillanatban döntött az órajel emelése mellett.

Érdekes lépésre szánta el magát a Microsoft, ugyanis az előzetesen kiküldött adatokban közölt specifikációkhoz képest az Xbox One végleges verziója gyorsabb lesz. Ez persze nem gond, hiszen a fejlesztők biztos örülnek az extra sebességnek, de kisebb fennakadásokat jelenthet az első körben leszállított lapkák esetében. Korábban már megtudtuk, hogy az AMD az Xbox One-t és a PlayStation 4-et szinte ugyanazokból a fejlesztésekből építi fel, és mára az is kiderült, hogy a cég 1,6 GHz-et ajánlott a processzormagoknak és 800 MHz-et a grafikus vezérlőnek. Információink szerint a Sony ezekkel a paraméterekkel elégedett is volt, de a Microsoft a grafikus vezérlő esetében inkább 853 MHz-es órajelet kér.

Jelentős változásról szó sincs, így az AMD képes lekövetni az új igényt, viszont a már legyártott, és a korábbi 800 MHz-re hitelesített lapkákat érdemes visszahívni tesztelésre, hiszen kicsi ugyan az esélye, hogy a 853 MHz-et ne bírják, de nem elképzelhetetlen. Mivel az érintettek csak pár hete gyártják a termékeket, így ez a változás még épphogy belefér.

Az Xbox One azonban még a magasabb órajel ellenére sem lesz majd olyan gyors, mint a PlayStation 4, így túl sok lényegi változás nem történt. Viszont a gyártással kapcsolatos aktuális specifikációk alapján számszerűsíteni lehet, hogy a két konzol között mi is a különbség, így ezt az alábbi táblázatban meg is tesszük. Ez persze még mindig változhat, de lényegében már a tömeggyártás fázisában tartanak az érintettek, így jó esély van rá, hogy ezek a végleges paraméterek.

A cikk folytatása a Prohardver.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: