2012-06-22 16:40:59• hírek • MTI

Részleges forgalomkorlátozás a kánikula miatt

Részleges forgalomkorlátozást vezettek be Romániában a teherautók számára a kánikula miatt, amely Románia nyugati és déli részét sújtja.

A román országutak és autópályák kezelésével foglalkozó állami vállalat (CNADNR) pénteki közlése szerint június 22-én és 23-án helyi idő szerint délelőtt 11 óra és este 8 óra között tilos közlekedniük az országutakon a 7,5 tonnánál nagyobb teherautóknak.

A korlátozás részleges. Kivételt képeznek a személyeket, élő állatokat, valamint a romlandó állati és növényi eredetű árukat szállító járművek, továbbá a klimatizált rakterű, a köztisztasági, az elsősegélynyújtásra alkalmas felszereléseket szállító teherautók, a postai szállítmányok, valamint a rendkívüli esetekben bevethető járművek.

A korlátozás a nyugat-romániai Arad, Bihar, Temes és Krassó-Szörény megyékben érvényes, továbbá Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Arges, Olt, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vrancea, Vaslui, Bacau, Iasi, Neamt, Suceava és Botosani megyékben.
Szombaton a korlátozás már csak a dél-romániai megyékben lesz érvényes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: