2016-01-07 16:37:44• hírek • Kocsis Zoltán

Részleges adóamnesztiáról szavazott a városi tanács

Részleges adóamnesztiáról szavazott a csütörtöki rendkívüli ülésén Szatmárnémeti városi tanácsa. A képviselő-testület ezzel gyakorlatilag jóváhagyta a kormány korábbi döntését, amely kimondja: a ki nem fizetett adók után felgyűlt büntetés 73%-át nem kell kifizetni.

A kormány - és a szatmárnémeti önkormányzat - a lépéstől azt reméli, hogy ezzel jobb belátásra bírja azon - magán és jogi - személyeket, akik jelentős adóhátralékot halmoztak fel. Ez azért is fontos, mert az adók behajtásánák százalékától függ, hogy az adott önkormányzat mekkora összeget kap vissza a fizetések után befizetett adóból. Magyarán: az adó minél nagyobb százalékát sikerül behajtani, annál több pénzt kap vissza az önkormányzat!

Szatmárnémeti esetében mintegy hét millió lej lenne az az összeg, amiről a csütörtöki döntés (és a korábbi kormányrendelet) következtében lemond az önkormányzat abban az esetben, ha mindenki befizetné rendesen az adóját. Hogy a részleges amnesztia pontosan hány magán- és jogi személyt érint, illetve, hogy ideális esetben mekkora lehet az önkormányzat bevétele, arra senki nem tudta a választ.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: