2017-01-02 09:43:58• hírek • Kocsis Zoltán

Részegen jogsi sem kell, az alkohol bátorrá tesz

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Az óév utolsó és az új esztendő első napján több olyan komoly közlekedési baleset is történt Szatmár megyében, amely egyértelműen az alkohol számlájára írható. Sajnos személyi sérülés is történt. Nem egy esetben ráadásul a sofőrnek vezetési engedélyes sem volt!

A legsúlyosabb közlekedési baleset még szombat hajnalban Erdőd és Madarász között történt, ahol egy 20 éves szopori fiatal veszítette el uralmát személygépkocsija fölött, amely lesodródott az úttestről és az árokban kötött ki. Az esetet követően a gépkocsi vezetője és annak 17 éves girókutai utasa is megsérült. A vizsgálatok során kiderült, hogy a fiatal fiú meglehetősen részeg volt: 0,91 mg/l alkoholt mértek a leheletében. De neki legalább volt jogosítványa - igaz, mindez jó ideig múlt idő lesz.

Immár az új esztendőben, vasárnap délelőtt 10.50-kor egy 26 éves halmi illetőségű férfi számára a DJ 109M úton, Halmi közelében bizonyult túl keskenynek az úttest és egy hídpadkának ütközött személygépkocsijával. Sérülései ellenére a férfi elhagyta a helyszínt, ám a rendőrségnek gyorsan sikerült azonosítania és elfognia. Kiderült, volt miért menekülnie, hisz sem jogosítvánnyal nem rendelkezett, ráadásul mattrészeg is volt: 1,05 mg/l alkohol volt a leheletében.

Négy órával később Szatmárnémetiben, a Szatmárudvari úton szűkült be a világ egy 43 éves férfi számára, aki személygépkocsijával előbb két parkolónak autónak ütközött, majd onnan egy kerítésnek vágódott. A férfi erősen ittas volt, 0,91 mg/l alkoholt regisztrált leheletében a szonda, ráadásul neki sem volt jogosítványa.

Történt sajnos egy súlyos baleset alkohol hatása nélkül is: szombat délután Alsószoporon egy 36 éves szatmárnémeti férfi gázolt el egy hat éves kislányt. A gyerek szabálytalan helyen, elővigyázatlanul próbált meg átkelni az úttesten. Súlyosan megsérült.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: