2019-03-11 13:40:56• hírek • Bede Emőke

Részeg sofőrök hétvégéje: az egyikük 130 km/h-val száguldott

Közzétette hétvégi mérlegét a rendőrség: a március 8. és 10. közötti időszakban nem kevesebb mint 184 pénzbírságot szabtak ki a szabálytalankodáson kapott sofőrökre, melyeknek összértéke eléri a 60 300 lejt. Kiegészítő intézkedésként pedig 5 sofőr vezetői engedélyét függesztették fel hosszabb-rövidebb időre.

A hétvége kiemelkedú esetei között mindenképp megemlíthetjük annak a meggyesgombási férfinak az esetét, akit az egyenruhások 130 km/h-val kaptak lencsevégre a radarral, ráadásul lakott területen belül. A 43 éves férfit még a helyszínen alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá, melynek eredménye pozitív lett. a készülék 0,50 mg/l légalkoholkoncentrációt mutatott ki.


Ám nem ő volt az egyetlen, aki ittasan ült volán mögé az elmúlt napokban. Szárazberken egy 40 éves traktoristáról derült ki, bizony felöntött a garatra indulás előtt, Szatmárnémetiben pedig az Eötvös (Al. I. Cuza) utcán csíptek nyakon egy részeg fiatalembert. A 22 éves, kiskolcsi férfi leheletében 0,90 mg/l légalkoholkoncentrációt mutatott ki a szonda, de ez nem gátolta meg őt abban, hogy a város utcáin autókázzon.


Azonban nem csak neki adott túlzott bátorságot az ital. Egy 28 éves férfi Krasznaterebes és Vadaspuszta között kocsikázott, amikor egy adott pillanatban elvesztette irányítását az autója felett, mellyel végül az árokban kötött ki, a kocsi szó szerint fejre állt. A fickó leheletében nem kevesebb mint 0,74 mg/l légalkoholkoncentrációt jelzett a szonda, azonban nem csak ez derült ki a férfiról, hanem az is, hogy visszaeső itas vezető, akinek korábban már éppen ezért felfüggesztették a vezetői engedélyét. Úgy látszik, a sofőrnek az első esetből nem sikerült levonnia a megfelelő következtetéseket...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: