2018-11-26 14:59:39• hírek • Bede Emőke

Részeg és bedrogozott sofőröket is fogtak a hétvégén a rendőrök

Nagyszabású akciót rendezett a Szatmár Megyei Rendőrség közlekedésrendészeti osztálya az elmúlt hétvégén. A fő cél azon sofőrök kiszűrése volt, akik ittasan ültek volán mögé, viszont akadtak szép számmal olyanok is, akiket más típusú szabálysértés miatt bírságoltak meg.

Mint az a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményből kiderült, a hétvége során 14 olyan sofőrt kapcsoltak le, akik véralkoholszintje meghaladta a 0,8 mg/l koncentrációt, de hárman voltak azok is, akik pszichoaktív szerek fogyasztása után indultak útnak. Ketten pedig úgy szelték az utakat, hogy jogosítvánnyal sem rendelkeztek. Sőt, olyanok is voltak, akik tettek minderre még egy lapáttal: vezetői engedély nélkül és ittasan autókáztak, mikor a rendőrség lekapcsolta őket.
 

Nyilván egyikük sem úszta meg egy ejnye-bejnyével. A hétvége során 44-en voltak azok, akiknek 90 napra felfüggesztették a jogosítványukat valamilyen szabálysértés miatt, 18-an azonban megúszták 30 napos jogsi-megvonással. Az igencsak népes csapat közt nem csak ittasak és bedrogozott sofőrök voltak, hanem olyanok is akadtan szép számmal, akik a megengedett sebességet legalább 50km/h-val túllépték. Elnézve a számadatokat, nagy szerencse, hogy nem kellett komolyabb balesetekről beszámolnunk az elmúlt hétvége során.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: