2015-08-14 19:25:54• hírek • Szatmar.ro

Resicabányán kezd az Olimpia

Pénteken a Román Labdarúgó Szövetség bukaresti székhelyén elkészítették a román második osztályú labdarúgó-bajnokság 2015-2016-os szezonjának programját. Ebből egyrészt kiderült, hogy továbbra is két csoportos lesz a második vonal, az Olimpia pedig Resicabányán kezdi majd meg szereplését.

Az évek óta rebesgetett reform továbbra is várat tehát magára, a jelentősebb futballal rendelkező európai országok közül egyedüliként Romániában továbbra is két csoport alkotja a második osztályt. Az Olimpia természetesen a második, azaz a nyugati csoportba került a Resicabánya, a Bihar FC, a Targoviste, az Arad, a Tatrang, a Medgyesi Gaz Metan, a Kolozsvári Universitatea, a Mioveni, a Pankota, a Ramnicu Valcea, a Brassó, a Nagybánya és a Karánsebes mellé. Ebből is kiderül, hogy a csoportot 13 csapat alkotja. Ez azt jelenti, hogy az alapszakasz ugyan 26 fordulós lesz, ám egy csapat csak 24 meccset játszik.

Az alapszakaszt követi a rájátszás: a felsőházba az első hat, az alsóházba értelemszerűen az utolsó hét csapat kerül. Dan Babut klubelnök, aki személyesen részt vett a sorsoláson, célként azt jelölte meg, hogy a csapat „több pontot szerezzen idegenben, mint a tavaly".

A bajnokság augusztus 29-én kezdődik, amikor az Olimpia Resicabányára látogat. Az első hazai ellenfél a Bihar FC lesz, amely a második fordulóban látogat majd Szatmárnémetibe.

Az Olimpia programja:

1. forduló: Resicabánya - FC Olimpia
2. forduló: FC Olimpia Satu Mare - Bihar FC
3. forduló: Chindia Târgovişte - FC Olimpia
4. forduló: FC Olimpia - UTA Bătrâna Doamnă
5. forduló: Tatrang - FC Olimpia
6. forduló: FC Olimpia - Medgyesi Gaz Metan
7. forduló: Kolozsvári U - FC Olimpia
8. forduló: FC Olimpia - CS Mioveni
9. forduló: Pankota - FC Olimpia
10. forduló: CSM Râmnicu Vâlcea - FC Olimpia
11. forduló: FC Olimpia  - FC Brașsó
12. forduló: Nagybánya - FC Olimpia
13. forduló: FC Olimpia  - FC Karánsebes

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: