2008-10-27 17:16:11• hírek • Parajdi Andrea

Bővítik a légi járatokat

November 9-től sűrűbben közlekednek majd a repülőgépek Szatmár és Bukarest között - jelentette be Ovidiu Silaghi, a román kis- és középvállalkozásokért, kereskedelemért, idegenforgalomért és szabadfoglalkozásokért felelős miniszter.

A hétfőn tartott sajtótájékoztatón a miniszter elmondta, Tarom 42 ATR típusú repülőgépek járnak Bukarest és Szatmárnémeti között, amelyek 48 személy szállítására alkalmasak, viszont bérelni szeretnének két Boeing gépet, valamint jövőre két ATR82-es típusú repülővel is bővíteni fogják a repülőgép-készletet.

 

Ezidáig csupán heti két járat indult Bukarestbe, november 9-től azonban szombat kivételével, a hét minden napján indulnak vagy érkeznek repülőgépek a Szatmár Megyei Reptérre. A légijáratok bővítésével a helyi reptérről hétfőn reggel 9:35-kor, szerdán 6 órakor, csütörtökön 6 órakor és pénteken 21:30-kor indulnak majd repülőgépek.

A miniszter arról is beszámolt, hogy a Szatmár Megyei Reptér minél magasabb fokú kihasználtsága érdekében külföldi légutazásokat is szeretnének bevezetni. -Már folytatunk tárgyalásokat fapados járatokat indító cégekkel, hogy kapcsolatot alakíthassunk ki az itteni és nagyobb európai repterek között - magyarázta a miniszter.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: