2011-01-28 15:28:36• hírek • Póti Orsolya

Repülővel Szatmárnémetiből Antalyába. És vissza...

A Szatmár Megyei Tanács alelnöke, Adrian Stef megbeszélést tartott a helyi utazási irodák képviselőivel a Szatmárnémeti - Antalya - Szatmárnémeti nemzetközi repülőjárat elindításával kapcsolatosan. Az ügynökök szerint 99 százalék az esély arra, hogy indulni fog járat júniustól.

A Megyei Tanács már régóta tervezi egy megfizethetőbb charter nemzetközi repülőjárat bevezetését, ugyanis a Szatmárnémeti Repülőtér megfelel azon követelményeknek, melyek alapján az nemzetközi járatokat is fogadhat, illetve indíthat. Ahhoz, hogy lássák, milyen lehetőségek, opciók rendelkeznek a tervek megvalósítására Adrian Stef, a Megyei Tanács alelnöke péntek délután megbeszélésre hívta össze a megyeközpont turisztikai irodáinak képviselőit.

A Szatmárnémeti - Antalya - Szatmárnémeti nemzetközi járat elindításának érdekében Stef már korábban felvette a kapcsolatot különböző légitársaságokkal, amelyek és kérésére elküldték kifejezetten az üzemeletetésre szóló  árajánlataikat. A tervek szerint ebben az évben 14 járatot indítanának Szatmárnémetiből június és szeptember között, a későbbiekben pedig bővítenék a nemzetközi járatok számát, illetve a desztinációt is változtatnák.

Stef a tanácskozás első felében a három legkedvezőbb ajánlatot terjesztette az utazási ügynökök elé. A legkisebb összeg  a TAROM ajánlatában szerepelt, de igen kedvező javaslatot küldtek a Carpat Air és Sky Airlines társaságok.

Ahhoz, hogy nemzetközi járatot indítsanak azonban még javítani kell a reptér infrastruktúráján, elsősorban azért, hogy csökkentsék a kockázatokat. Mint megtudtuk, erre ugyan van lehetőség, és megéri befektetni, de elsősorban a megyében működő turisztikai irodák kell felismerjék az üzletben rejlő lehetőségeket, a vezetők  el kell döntsék, hogy melyik  légitársaság ajánlatát választják, és közös nevezőre kell jussanak ahhoz, hogy kockázatmentesen működhessen a projekt.

Miért pont Antalya?

Kérdésünkre, hogy miért a törökországi várost választották desztinációul, azt a választ kaptuk: a szatmáriak körében ez a legnépszerűbb és legolcsóbb úti cél. „Az elmúlt évek során a helyi utazási irodáknak döntő részben az antalyai all inclusive csomagokat sikerült értékesíteniük, a szolgáltatásokra nem érkezett panasz, és a turisták nagy részét lenyűgözi az a vidék." - mondta le Marcela Papici, a Simbotours utazási iroda ügynöke.

Végezetül az ügynök elmondta, 99 százalék az esély rá, hogy júniustól a vakációzni vágyók Szatmárnémetiből repülhetnek Törökországba.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: