2015-03-24 13:31:57• hírek • hirado.hu

Repülőgép-szerencsétlenség az Alpokban - 148-an haltak meg

Lezuhant a Germanwings fapados légitársaság Barcelonából Düsseldorfba tartó járata kedden a francia Alpokban, 148 emberrel a fedélzetén - jelentette az Europe 1 adó. Francois Hollande francia köztársasági elnök közölte: nincs túlélője a repülőkatasztrófának.

A La Provance c. francia lap információi  szerint 142 utas, két pilóta, valamint négy utaskísérő tartózkodott az A320-as fedélzetén.

A gép menetrend szerint 9:35-kor indult volna a spanyolországi Barcelonából, de félórás késéssel szált fel. Nem sokkal dél előtt kellett volna landolnia a németországi Düsseldorfban.

A járat 11 órakor tűnt el a radarokról. A repülőgép az Alpes-de-Haute-Provence régióban, a Trois-Évechés nevű középhegységben, Digne és Barcelonnette települések között zuhant le. A csendőrség két helikoptere már megtalálta a gépet. A mentőalakulatok már úton vannak a térségbe, és Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter is azonnal a helyszínre indult.
A baleset oka egyelőre ismeretlen. Manuel Valls francia miniszterelnök nem sokkal dél után azt nyilatkozta a sajtónak, hogy 142 és 150 között lehet a halálos áldozatok száma.

Nincs túlélője a kedd délelőtt a francia Alpokban történt repülőkatasztrófának - jelentette be Francois Hollande francia köztársasági elnök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: