2018-04-04 12:14:40• hírek • Bede Emőke

Repülőgép-alkatrészek között bujkáltak a Peténél elfogott migránsok

Ez alkalommal nem a zöldhatáron próbálkoztak Magyarország területére jutni az illegális bevándorlók, hanem egy kamion rakterében rejtőzködve. Pechükre a határőrök így is megtalálták őket.

A határrendészet közleménye szerint még kedden délelőtt, tizenegy órakor gördült be a petei határátkelőhöz az a Törökországban bejegyzett kamion, mely a hivatalos dokumentumok szerint repülőgép-alkatrészeket, pontosabban üléseket szállított, célállomása pedig Litvánia lett volna.
 

A határőrök az ellenőrzés során azonban észrevették, hogy a rakteret lezáró plomba megsérült, szemmel láthatóan elvágták a drótot. A hatóság emberei úgy döntöttek, alaposabb vizsgálatnak vetik alá a rakományt. Ekkor fedezték fel a dobozok között rejtőzködő négy férfit, akikről utóbb kiderült, iraki és iráni állampolgárok.
 

A négy, 17 és 33 év közötti férfi kihasználta, hogy a sofőr pihenője során elbóbiskolt. Levágták a plombát, majd bemásztak a raktérbe, ahol alaposan befészkelték magukat a dobozok közé.
 

A három iráni és az iraki állampolgárt átadták a bevándorlási hivatal képviselőinek, illetve eljárást indítottak ellenük illegális határátlépés kísérlete miatt.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: