2017-04-27 18:10:32• hírek • Szatmár.ro

Repedezik az aszfaltréteg a Decebal hídon

Kép: Archiv
Kép: Archiv

A polgármesteri hivatalnak több gondja is van a Szilágy megyei kivitelezővel. Kereskényi Gábor csütörtökön a Drum Inserv kft. tulajdonosával is találkozott.

A Szilágy megyei székhelyű Drum Inserv kft. három fontos beruházás kivitelezője Szatmárnémetiben. Az egyik a Decebal híd felújítása, a másik a Digului utca megépítése, a harmadik pedig a Diana utca építése-rehabilitása. Utóbbi két ügyben igen rosszul állnak a munkával, hiszen a Diguluit tavaly októberben kellett volna átadják, májusban pedig a másik munka határideje jár le, szóval eléggé csúszásban vannak. A Decebal híd esetében nincs komoly csúszás, hiszen 2019-ben jár le a felújítás határideje, ám a polgármesteri hivatal nyomására mindenképpen előbb végeznének.

"Nem fogunk továbbra sem olyan munkát átvenni, amelyek minőségi szempontból nincsenek megfelelően elkészítve. Egy nagyon szigorú minőség-ellenőrzési rendszert állítottunk fel" - mondja a polgármester.

A híd esetében más a gond. Repedezik a pár hónapja öntött aszfalt. Péntek éjszaka fognak mintát venni az aszfaltból, hogy kiderüljön, hogy csak a kopóréteggel van baj, vagy az alatta levőkkel is. A kopóréteg gondját relatív gyorsan lehet orvosolni, ha viszont lennebb van a baj, ott már a tervezőkkel kell konzultálni, hogy mi lenne a megfelelő megoldás.

Kereskényi közölte a cég képviselőjével, hogy ha nem javítanak a helyzeten, akkor igen drasztikus lépést tesz. "Ha jól tudom, Szatmárnémeti városa az elmúlt 25 évben nem alkalmazta ezt. Lehetőség van olyan procedúrába vonni a céget, melynek következtében ezzel a cégnévvel és ezzel a tulajdonosi körrel nem tudnak majd hasonló témájú közbeszerzési eljáráson részt venni" - mondta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: