2016-05-22 08:26:23• hírek • Szatmár.ro

Családi Hétvége: nagypapa és unoka együtt énekelte Charlie slágereit

A Családi Hétvége szombat délutáni rendezvényei alkalmából hatalmas tömeg árasztotta el a Kossuth-kertet. A sétányok megteltek, az árusok asztalainál hosszú sorok alakultak ki, a színpad előtti tér pedig megtelt Szűcs Judit és Charlie koncertjére.

A szombat délutáni órákban egyre gyűlt a tömeg a Kossuth-kertben, megtelt a játszótér és szinte nem is lehetett szabad játékokat találni a Borókagyökér Egyesület vagy az Aranykapu Kulturális Egyesület játszó-udvaraiban. Sorok alakultak ki a kézműves termékekkel teli standoknál, a lacikonyhások pedig alig győzték finomságaikkal ellátni a sorban állókat.

A színpadon a koradélutáni órákban a humor és az operett-slágerek domináltak. Előbb a Harag György Színtársulat művészei - Méhes Kati, Nagy Orbán és Kányádi Szilárd - adtak elő rövid, de nagyon szórakoztató műsort, majd a Debreceni Csokonai Nemzeti Színház művészei a magyar operett-irodalom gyöngyszemeivel bírták dalra és tapsra a közönséget. Szűcs Judit koncertjére már teljesen megtelt a színpad előtti tér, a diszkó-díva legnagyobb slágereit hozta el a szatmári közönségnek.

Az énekesnőt követően a rendezvény egyik legfontosabb támogatója, Magyarország Kormánya képviseletében Seszták Miklós, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetője lépett színpadra Pataki Csaba szenátor, Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, polgármesterjelölt és Erdei D. István parlamenti képviselő kíséretében. Seszták ígéretéhez híven 101 éves nagymamája nevében is köszöntötte a szatmáriakat és az is kiderült, hogy ő Magyarország kormányának azon tagja, aki a legközelebb lakik Szatmárnémetihez - ugyanis Kisvárdán él. Pataki és Kereskényi is köszönetet mondott a miniszternek, hogy támogatták a rendezvény megszervezését, hiszen idén Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala ezt nem tette meg.

A nap talán legjobban várt koncertje a Horváth Charlie-é volt. Szólt a Jég dupla viszkivel, az Az légy aki vagy, a Nézz az ég felé, a New York... és a slágerek sorát még hosszan folytathatnánk. A jövőre 70 éves művész megénekeltette a közönséget is: megható pillanat volt a Könnyű álmot hozzon az éj című dal együtt éneklése.

Charlie után a Retro Mánia zenekaré volt a színpad, a közönség pedig továbbra is kitartott a színpad előtt - a legnagyob retro slágerekre buliztak amíg a zenészek bírták szusszal.

A Csládi Hétvége vasárnapi programja

10.15 - Felvonulás a Szatmárnémeti Északi Színház elől a Kossuth-kertig, fúvószenekar, a zajtai mazsorett csoport és a miskolci gólyalábasok kíséretében
10.45 - Óriáscirkusz - a miskolci Vagabanda gólyalábas bábszínház előadása
11.30 - Gyermek ki mit tud?
12.30 - Belloni bűvész szórakoztató mutatványai
13.00 - Gyermek ki mit tud?
14.00 - Libavonat - Papp Attila gyermek-koncertje
15.00 - 15.30 Országos versenyeken helyezést elért magyar elemi osztályosok díjazása. Szervező és támogató a Szatmárnémeti RMDSZ nőszervezete
16.00 - Az Alpha K9 Kutyakiképző Egyesület Engedelmességi és Agility bemutatója
17.30 - Salsa táncbemutató a Passion4Salsa előadásában
18.00 - Irigy Hónaljmirigy koncert(HU)
19.00 - HoneyBeast koncert (HU)
21.00 - Bertici Fivérek és barátai koncert

Az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében:

11.00-17.00: "Nyitva van az Aranykapu... - Hagyományos kézműves mesterségek oktatása gyerekeknek" - helyszín: Aranykapu Sziget
11.00-20.00: Nagymamáink konyhaművészete: Szatmári ízek a szatmári konyhákban, Bogdándi Hagyományőrzők csapata, Sárközújlaki Református Nőszövetség, Mezőpetri és Kálmándi nőszövetség tagjai - helyszín: Aranykapu Sziget
12.00-19.00: Aranykapu Népi Játszókert - helyszín: Aranykapu Sziget
12.00-18.00 Gyerekek kézműves vására - helyszín: Aranykapu Sziget

A Borókagyökér Egyesület szervezésében:

11.00-20.00: Alkossunk - Borókás kézműves műhelyek  nem csak gyerekeknek.
10.00-20.00: Játsszunk együtt - népi gyerekjátékok piciknek és nagyoknak
10.00-20.00: Adj tovább egy mesekönyvet - mesekönyv gyűjtőpont vidéki óvodáknak.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: