2018-05-14 06:36:18• hírek • Oszkó Viktória

Rengetegen voltak kíváncsiak a Kölcsey nyílt napjára

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium minden évben nyílt napot szervez a nyolcadikosok számára. Ilyenkor az iskola igazgatója, a tanárok és a diákönkormányzat tagjai mind azon dolgoznak, hogy a jövendőbeli kilencedikesek a lehető legtöbb élménnyel gazdagodjanak és kedvet kapjanak ahhoz, hogy a Kölcseyt válasszák a továbbtanuláshoz.

Ahogy Pataki Enikő, az iskola igazgatója köszöntő beszédében elmondta, a nyílt nap nem a legjobb kifejezés erre az alkalomra, hiszen itt nem csak arról van szó, hogy a tanulók elegendő információt gyűjthetnek az induló osztályokról. Ez a pár óra ennél sokkal többet nyújt a fiataloknak: találkozhatnak szaktanárokkal, a Köfedisz tagjaival, az iskola diákéletének meghatározó társulataival, például az iskolarádióért vagy a diákújságért felelős társaikkal.


Az érdeklődőket már érkezésükkor regisztrálták, majd csoportokba osztották őket. A Köfedisz tagjai vállalták, hogy egy-egy csoportot keresztül vezetnek az iskolán úgy, hogy az idegenvezetés során kilenc állomást érintenek. Ezeken a találkozó pontokon szaktanárok várták a fiatalokat, hogy megválaszolhassák a kérdéseiket.


Miután végeztek, mindenkit az iskola udvarára vezényeltek, ahol a színjátszó csoport tagjai, a rádiósok, az újságírók és persze a Köfediszesek várták a kíváncsi csoportokat.


A Kölcsey Ferenc Főgimnázium a Partium egyik legnevesebb, legszínvonalasabb tanintézménye. 1014 diák, ebből 611 középiskolás éli mindennapjait az iskola falai között. 61 fős felkészült tanári kar várja a gyerekeket, hogy döntésképes, tanult, ambíciózus felnőtteket neveljenek belőlük a középiskolai évek alatt.


A gimnáziumban jelenleg 168 kilencedikesnek van hely, két matematika-informatika, két természettudomány (egyik intenzív idegen nyelvű oktatással párosítva) és két társadalomtudomány (egyik intenzív idegen nyelvű oktatással párosítva) osztállyal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: