2018-03-07 09:32:33• hírek • Oszkó Viktória

Rengetegen használják a PayPoint befizető helyeket

Jelentősen megnövekedett a száma azoknak a fizető helyeknek, ahol a legtöbb számlát gond nélkül be tudja fizetni bárki, elég, ha csak a sarki kisközértbe ugrik le érte.

A PayPoint- és PayZone hálózatok alternatív megoldást kínálnak arra, hogy időt, energiát spórolva könnyedén rendezhessük tartozásainkat, sokszor mindezt lakóhelyünk közvetlen közelében.


A PayZone által kihelyezett PayPoint rendszer 2008 óta áll a lakosság szolgálatában. Az elektromos áram-, víz-, gáz- és telekommunikációs szolgáltatók mellett a terminálok nyújtotta előnyöket felismerő más vállalkozások – kozmetikai cégek, hitelfinanszírozók – is bekapcsolódtak a rendszerbe.


A fizetés könnyen elintézhető, a postán kézbesített számlákon található vonalkódokat beolvassák, utána következik a fizetés, majd kézbe kapjuk a bizonylatokat és távozunk.


Felár nincs, akármelyik rendszert is válasszuk, csak a számlán szereplő értéket kell kifizetni, szemben a banki befizetésekkel, ahol csekkenként akár 2,5 lejt is fizethetünk kezelési díjként. Az idősebb korosztálynak különösen kedvez ez a befizetési lehetőség, az üzletekben személyesen válaszolnak a fizetéssel kapcsolatos kérdéseikre és nyugodtabbak, ha nem egy gép kezeli a pénzüket.


A bankokban és sok helyen mostanra teret hódított a digitalizáció, az 50 éven felüliek azonban kevésbé bíznak a gépekben mint az emberekben. Ráadásul sokan az idősebb korosztály tagjai közül nem biztosak abban, hogy jól kezelik a különböző elektronikai eszközöket, ezért szívesebben bízzák ügyeiket valakire, aki tudja, mit kell tenni.


Maga a rendszer jól működne és igény is lenne rá, sőt, egyre többen keresik fel az ilyen befizetési pontokat, viszont bőven lenne még mit javítani a kivitelezésen: sokak szerint ugyanis nem működik megfelelően a szolgáltatás, és ha valamilyen probléma adódik, nem feltétlenül találnak olyan kontakt személyt, akit non-stop el lehetne érni, hogy segítsen kiküszöbölni a terminállal kapcsolatos problémákat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: