2012-06-02 20:14:36• hírek • Póti Orsolya

Rengeteg program várja a Kossuth-kertbe látogatókat

Sok-sok vetélkedő, vásár, kulturális rendezvény helyszínévé vált a szombati napon a szatmárnémeti Kossuth-kert.  Nem is csoda, hiszen kezdetét vette a Családi Hétvége!

Június 2-án, szombat délelőtt kezdetét vette a Családi Hétvége, melynek szervezői idén is változatos programokkal teremtettek remek hangulatot a Kossuth-kertben. A rendezvényre kilátogatók - kicsik és nagyok egyaránt - megtalálták a kedvükre való programot: a nap folyamán különféle vásárok, izgalmas vetélkedők, estefelé pedig színpadi műsorok tették hangulatossá a rendezvényt.

A különleges hétvége első napján sor került Tavasz királynő és a Májuskirály választásra. Míg az iskolások versenyeztek, és igyekeztek minél jobban teljesíteni a különféle próbákon, addig a tűzön illatos bográcsgulyások rotyogtak, meghozva a járókelők étvágyát. 

A Tavasz királynő idén Vincze Vivien lett, a Májuskirály pedig Nagy Gergő, a 10. Számú Általános Iskola diákjai. A fiataloknak szervezett verseny után kezdődött a Családok Vetélkedője, melynek keretében a résztvevők különböző ügyességi játékokban próbálhatták ki magukat.

Azok, akik éppen nem versenyeztek, ellátogathattak az Egészségszigetre, ahol a PrimaGym szervezésében különféle mozgásformák - Spinning, BodyArt és Zumba - várták az érdeklődőket, a West Medica sátránál pedig koleszterinszintet, illetve vérnyomást mértek a klinika munkatársai. A Szatmár.ro Zöld-sátrához betérők megtudhatták, hogyan élhetnek környezettudatosabban: a hírportál munkatársai hasznos tippekkel látták el a járókelőket.

Az említett programok mellett a Kossuth-kertbe látogatók vásárolgathattak is: gasztronómiai ínyencségek, kézműves tárgyak, ékszerek, könyvek, játékok és még sok-sok minden várta a nézelődőket. Késődélután színpadi műsorokat - az óvodák és általános iskolák diákjainak előadásait - követhetett figyelemmel a közönség, majd fellépett a Nemzetiségek Népi Együttese is.

A Családi Hétvége keretében esténként koncertekre kerül sor, vasárnap 9.00 és 17.45 óra között pedig megrendezésre kerül a XXIII. Gyermeknap.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: