2020-05-19 13:50:32• hírek • Bede Emőke

Rengeteg marihuánára és pénzre bukkantak egy szatmári lakásban

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) szatmári irodájának munkatársai hétfőn 24 órára őrizetbe vettek egy férfit, akit többek között kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak – tájékoztatta szerkesztőségünket az illetékes hatóság.

Az igazgatóság azt gyanította, hogy az R. D. C. monogrammal jelölt, 33 éves férfi 2020. februárja és májusa között egy úgynevezett „indoor”, tehát beltéri ültetvényt alakított ki egy szatmárnémeti lakásban, melynek okán hétfőn két házkutatást is tartottak a város területén. Az egyik ingatlanban nem kevesebb mint 17 tő, különböző fejlődési szakaszokban levő kannabiszra bukkantak, melyeknek együttes súlya megközelítőleg 6 kilogramm volt, illetve további 700 grammnyi, már kiszárított kannabiszrügyet is rejtettek a helyszínen talált simítózáras zacskók és dobozok. Mindemellett a lakásban két, ventilátorral, klímával és UV-lámpákkal rendelkező berendezést is találtak, melyeknek szerepe egyértelműen a növények által igényelt körülmények folyamatos biztosítása volt. S ha ez még nem lett volna elég, akkor leltárba vettek még egy precíziós mérleget, két marihuána-darálót, három mobiltelefont, valamint 27 ezer eurót és 3686 lejt is.


A házkutatások során, az egyik lakásban további gyanúsítottakat sikerült azonosítani. M. A. V. és N. V. C. személyében. A két férfi azonban ahelyett, hogy megadta volna magát a DIICOT munkatársainak, megpróbált kiugrani az ablakon, viszont nem jutottak messzire, az egyenruhások ugyanis pillanatok alatt elkapták őket. Az egyikük igazoltatásakor kiderült, hogy az érintett férfi voltaképp a Máramarosszigeti Határrendészet Területi Felügyelőségének alkalmazásában áll, mint határőr. Meg nem erősített források szerint a férfi a petei határátkelőnél teljesít szolgálatot.


A rajtaütésben a DIICOT munkatársai mellett a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség és a csendőrség egyenuhásai is részt vettek.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: