2019-08-06 06:49:41• hírek • Bede Emőke

Rengeteg feketéző fuvaros bukott le a rendőrség nagyszabású akciója során

Az elmúlt napokban fokozott rendőri ellenőrzést szerveztek az ország teljes területén melynek célkeresztjében ez alkalommal a hatóság által csak közúti kalózoknak nevezett, személyszállítással foglakozó egyének álltak, kik szolgáltatásaikat illegálisan, és persze pénzért cserébe kínálták.

Az országos akció során a rendőrök 21 291 gépjárművet és 13 céget ellenőriztek, s ahogyan arra számítani lehetett, számtalan bűncselekményre akadtak. A 123 felderített eset közül 6-ban gazdasági bűncselekményt követtek el, 80 alkalommal közúti törvénysértést értek tetten, 37 eset pedig az „egyéb” kategóriába tartozik, melyeknek jellegét a hatóság közleményében nem pontosította. Mindezeken felül összesen 244 olyan gépjárműre bukkantak, melyekkel a sofőrök feketén, azaz mindenféle legalitást mellőzve fuvaroztak pénzért cserébe. E sofőrök alaposan ráfáztak, ugyanis nem csak pénzbírságot kaptak, de a rendőrség 201 autót még helyben lefoglalt.


Szatmár megyében összesen több mint 530 járművet ellenőriztek, s ennek nyomán nem kevesebb mint 84 helyszíni bírságot szabtak ki, ugyanakkor felfüggesztettek 3 jogosítványt és bevontak 1 forgalmi engedélyt is. A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség közleménye szerint az akció a következő napokban is folytatódik, így a közúti kalózok jobb, ha továbbra is meghúzzák magukat.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: