2010-06-14 17:20:12• hírek • Szatmár.ro

Rengeteg a mezőgazdasági gép

Haschi András államtitkár szerint ezentúl kevésbé lehet mezőgazdasági gépeket vásárolni EU-s pályázat révén.

A Mezőgazdasági Minisztérium szatmárnémeti származású, és hét végén Szatmárnémetiben megfordult államtitkára honlapunk munkatársának elmondta: az illetékes pályázati lehetőség keretében nagyon sok mezőgazdasági gépet vásároltak országos szinten a gazdák, így az EU változtatott a stratégiáján, és ezentúl a különféle mezőgazdasági tevékenységek támogatására helyezi a hangsúlyt a felszerelés-vásárlás helyett.

A jövőben jobban oda kell majd figyelni a munkahelyteremtő pályázatokra: a kis- és középvállalkozások szinte bármilyen tevékenységre projektet nyújthatnak be.

Az államtitkár elárulta: most van folyamatban a 2013 utáni EU-s agrárstratégia kidolgozása, illetve az erre vonatkozó romániai igények számbavétele, megfogalmazása. Az elmúlt napokban a szaktárca interneten kikérte a gazdálkodók véleményét, és nemsokára a környékbeli, hasonló mezőgazdasági helyzetben lévő országok tárcavezetőivel is egyeztet ezzel kapcsolatban a minisztérium.

A bankrendszerrel kapcsolatban Haschi elmondta: sajnos, a romániai bankok kizárólag a profit iránt érdeklődnek, ezért nagyon nehéz bármilyen, a gazdálkodók hitellehetőségét megkönnyítő tárgyalást folytatni velük.


Jól bevásároltak mezőgazdasági gépekből a román gazdák
Jól bevásároltak mezőgazdasági gépekből a román gazdák


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: