2010-09-17 10:32:20• hírek • MTI

Reneszánsz hétvége Nyírbátorban

A reneszánsz kor hangulatába nyerhetnek bepillantást azok az érdeklődők, akik ellátogatnak a szombaton és vasárnap a negyedik alkalommal megrendezendő Báthory Napokra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorba.

A reneszánsz hétvége a Báthory Várkastélyban szombaton délután két órától veszi kezdetét, mely során előtt feltárul a korabeli kultúra és történelem. A programsorozat nyitányként boszorkányégetést szerveznek, aki azonban kevésbé erőszakos eseményre vágyik, az a számszeríj-bemutatót és udvarhölgyek táncbemutatóját is választhatja.

A Crux Alba Középkori Vívóiskola növendékeinek műsora után solymászbemutatóval, pogácsasütő versennyel várják az érdeklődőket.

A kultúrtörténeti előadások iránt fogékonyabbak komolyabb betekintést nyerhetnek a reneszánsz történelmébe és mindennapjaiba Báthori Gábor hadtörténész A hadakozó Báthoriak - A kenyérmezei csata, valamint Vajda Mária Földi örömök, tobzódó szenvedélyek, szerelem, szexualitás a reneszánsz korában című előadásának segítségével. A várkastély udvarán felállított színpadon emellett olyan neves művészek és együttesek fogják szórakoztatni a közönséget mint Benkő Dániel lant,- gitár,- és festőművész, Kátai Zoltán énekmondó és lantművész, a Royal Fanfare, a Kistehén Zenekar. Vasárnap este a Talán Teátrum előadásával ér véget a reneszánsz vigalom.

A rendezvény két napja alatt bárki hadi viseletbe bújhat és kipróbálhatja a korabeli harcászati fegyvereket a XV. századi harci sátornál. A kicsik számára középkori gyerek játszóházat építenek, ahol régi népi játékokkal és táblás játékokkal játszhatnak, de kézműves foglalkozások, pónilovas hintó és állatsimogató egyaránt várja őket.

A várkastélyba látogatókat történelmi sétára invitálják a szervezők, mely során bemutatják Nyírbátor történelmét és a Báthory családról szóló legendákat, a várostörténeti sétányt is érintő túra keretében pedig a híres református és minorita templom csodálható meg.


Báthory napokat rendeznek Nyírbátorban
Báthori napokat rendeznek Nyírbátorban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: