2018-11-15 09:06:55• hírek • közlemény

Rendszeres közös tevékenységek

A Caritas új projektjének keretében hátrányos és nem hátrányos helyzetű iskolások közös kreatív aktivitásokon vesznek részt az együttműködés erősítése érdekében.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet a Barátság Házát látogató 30 hátrányos helyzetű gyermek iskolai integrációjának elősegítése érdekében indította el „Integráció zene és művészet által” című projektjét szeptemberben. A szatmárnémeti Rotary Klub anyagi támogatásával megvalósuló projekt keretében közös foglalkozásokat szerveznek, melyen a Barátság Házába járó hátrányos helyzetű gyermekek osztálytársaikkal együtt vesznek részt. A projektben partnerként a Caritas mellett, a szatmárnémeti Ion Creangă Általános Iskola is részt vesz.

Belluska Éva tanító nénivel és az általa oktatott második osztállyal a Barátság Háza már több éve együttműködik, hiszen 5 olyan gyermek is jár ebbe az osztályba, akik a tanórák után után rendszeresen a Barátság Házában töltik a délutánt, ahol segítenek nekik a tanulásban és készségfejlesztő foglalkozásokon vesznek részt.

A projekt keretében megtartott közös tevékenységet a tanító nénivel együtt Kotán Lucia és Vizireanu Georgeta, a Barátság Háza pedagógusai koordinálták. A gyerekek újrahasznosítható anyagokból készítettek játékokat és ügyességi feladatokat oldottak meg együttes erővel. A közös alkotás és játék közösségteremtő, közösségépítő ereje itt is megmutatkozott. A közös foglalkozások mindig nagyon érdekesek, ezért a gyermekek már alig várják a következő ilyen alkalmat.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: