2010-11-22 09:51:58• hírek • MTI

Rendszámtrükk Kínából

James Bond filmekben használt rendszámtáblákat találtak egy poggyászban a rendőrök a római Ciampino repülőtéren. A Kínában feladott, elsötétíthető rendszámok a nápolyi piacra tartottak.

"Utcai videokamera? Traffipax? - az utolsó generációs rendszámtáblával elkerülöd járműved azonosítását. Nem kell többé közlekedési bírságot fizetned, és bankot rabolni is könnyebben tudsz, hiába fényképezik le az autódat, nem tudják leolvasni a rendszámot" - ezekhez hasonló jó tanácsokkal reklámozta termékét a kínai rendszámtáblákat interneten forgalmazó nápolyi cég.    

Közel száz darabot foglaltak le belőlük a ciampinói hatóságok. "Először érkezett ilyen rendszámtábla Olaszországba. Ráadásul kiváló terméknek tűnik, nem házilag eszkábált gyártmányt foglaltunk le, hanem fejlett technológiájú műszert" - nyilatkozták a római vámőrség illetékesei a Corriere della Sera napilap római kiadásának.

Rendszám-eltakaró berendezésről van szó. A jármű vezetője távirányítóval a kezében - anélkül, hogy kiszállna a kocsiból - fekete színű panellel tudja lefedni az első és a hátsó rendszámtáblát. Ugyanígy szimpla klikkeléssel el tudja tüntetni a rendszámot fedő elemet. A kínai szállítmányt egy nápolyi vállalkozó rendelte meg, darabonként hat eurót fizetett a rendszámtáblákért, melyeket azután 220 euróért kínált az autósoknak.    

A Ciampinón lefoglalt rendszámtáblák azonban csak a jéghegy csúcsának számítanak. A rendőrség attól tart, hogy a trükkös rendszám hamarosan elárasztja Itáliát. Ezért arra figyelmeztettek, hogy a rendszámot elsötétítő autósok 1559 euró (426 ezer forint) bírságot kockáztatnak és jogosítványuk bevonását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: