2009-05-07 15:54:07• hírek • Gozner Gertrud

Rendőrt vesztegetett

A Szatmár Megyei Rendőrség egyik tisztjének, az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság váradi kirendeltségénél tett feljelentése alapján értek tetten egy magyar állampolgárt a korrupcióellenes hivatal ügynökei. A férfi 80 ezer forinttal készült megvesztegetni a határrendőrt.

Május 6-án a szatmári határrendőrség munkatársai épp csempészett árukat kerestek, amikor Batiz községben megállítottak egy magyarországi rendszámú Opel Omega márkájú gépkocsit. Az autó sofőrje és utasa mindketten magyar állampolgárok voltak. Mivel a határőrök sejtették, hogy az autóban csempészett árut szállítanak, az autót mindkét utasával egyetemben bekísérték a megyei rendőrségre, hogy alaposabban átvizsgálhassák.

A vizsgálat során az autó hátsó lökhárítójában egy házilag készített nyomásszelepet találtak, amely látszólag a kocsi üzemanyagtankjához vezetett. Az autó utasa azt állította, hogy a gépkocsit az egyik rokonától vette kölcsön és a talált szerkezet egy tartályhoz vezet, amelyben 150 liter etil-alkohol található, amit Magyarországra szerettet volna átszállítani.

A férfi ugyanakkor pénzt - mégpedig 79700 forintot - ajánlott a rendőrtisztnek, hogy tekintsen el ennek a bejelentésétől. A tiszt mindezt jelentette a megyei kapitányságon. Munkatársai nyomban szóltak a korrupcióellenes igazgatóságnak, és egy szatmári ügyész segítségével megszervezték a tettenérést. Így sikerült elkapni a magyar állampolgárt, amint át akarta adni a pénzösszeget a rendőrség tisztjének. A szatmári ügyészség öt napra megtiltotta a gyanúsítottnak, hogy elhagyja az országot és Szatmárnémeti városát.

A férfi 80 ezer forintot ajánlott a rendőrnek

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: