2012-10-26 17:13:01• hírek • Kocsis Zoltán

Közel ötven kilogramm kokaint foglaltak le Szatmárnémetiben

Az utóbbi évek legnagyobb drogfogását ejtették meg a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) munkatársai Szatmárnémetiben: egy autó csomagtartójában 48 kilogramm kokaint fedeztek fel.

A jelentős mennyiségű drog hajón érkezett Hollandiába, onnan pedig Bukarestbe kellett volna eljutnia. A szárazföldön egy korábbi taxis, Petre Savaniu feladata volt, hogy egy személygépkocsival eljuttassa a kokaint a román fővárosba. Csakhogy autója Németországban lerobbant, ezért igénybe kellett vennie egy szatmárnémeti autómentő-szolgálat szolgáltatásait. A tréleren szállított gépkocsi, benne a droggal, Peténél lépte át a román határt.

Másnap hajnalban a DIICOT emberei rajtaütöttek a futáron és Vasile Faneán - ő vontatta haza a lerobbant járművet. A 48 kilogramm kokaint az autó csomagtartójában találták meg.

Meg nem erősített források szerint a csempészbanda mexikói feje szintén szatmári, ő mozgatja a szálakat. A DIICOT az említetteken kívül további három embert vett őrizetbe és kérte 29 napos előzetes letartóztatásba való helyezésüket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: